Blog

Posjet stomatologu za vrijeme i nakon pandemije COVID-19 koronavirusa

Još uvijek su na snazi pojačane epidemiološke mjere, no vas boli zub i niste sigurni što sad učiniti?

Ili vas jednostavno brine redovna njega vaših zubi, možda ste se neposredno prije mjera izolacije odlučili na krunicu ili implantate?
Ne brinite, to su samo od nekih pitanja koja smo primili od naših pacijenata. Stomatologija kao struka i bez dodatnih epidemioloških mjera zahtjeva izuzetno visok standard higijene tako da se s naše strane nije puno promijenilo (osim što će vas doktorica možda dočekati u jednokratnom odijelu, bez prestanka zamaskirana ispod vizira i kirurške maske pa je možda nećete odmah prepoznati ;))

Naš svakodnevni standard i prije pandemije bile su kape, rukavice i maske, tako da za nas velikih promjena nema, a možda je najzamjetnija promjena u tome što prilikom naručivanja i dolaska pacijenta uzimamo detaljnu anamnezu pacijenta vezanu uz koronavirus, odnosno COVID-19.
Držimo se uputa koje smo dobili od Hrvatske Komore Dentalne Medicine, tako da sve pacijente tretiramo prema protokolu:

• Ispitujemo moguće kontakte
• Jesu li osobe bile u samoizolaciji
• Jesu li putovali u inozemstvo
• Imaju li respiratornih smetnji
• Imaju li povišenu temperature (provjeravamo temperature pri dolasku)

Naručivanje i uzimanje inicijalne anamneze se odvija telefonski, a pacijenti se trebaju držati dogovorenog termina i ako nije nužno da ne dolaze u pratnji.

Prije samog ulaska u ordinaciju obavezno je oblačenje jednokratne zaštitne opreme (kaljače i kape) te pranje i dezinfekcija ruku te mjerenje temperature. Pacijent zatim uz pomoć našeg dentalnog asistenta ispunjava izjavu o odgovornosti i podacima vezanim uz anamnezu te putovanja i samoizolaciju. Tek tad pruža se usluga.

Zbog pojačanog protokola dezinfekcije I čišćenja, ne samo instrumenata I stolice (kao i do sad) , već I cijelog prostora ordinacije I čekaonice, vremenski razmak između dva pacijenta nešto je duži.
Budite odgovorni i pridržavajte se uputa i epidemioloških mjera, I čuvajte naše djelatnike , tako da bi mi mogli čuvati Vas.
Ako imate bilo kakav problem s Vašim zubima, nemojte brinuti, mi smo se pobrinuli za Vašu sigurnost. Čekamo Vas na 091/538-0248!

Vidimo se u Dentouru!

Vaš Dentour tim