Ugradnja implantanata

Dentalni implantati

Predstavljaju jedan od najatraktivnijih pomaka u modernoj dentalnoj medicini. Koristimo ih kako bi nadomjestili funkciju prirodnog korijena zuba. Izrađeni su od legure titana koje organizam odlično prihvaća. Operativnim putem ugrađuju se u čeljusnu kost u ambulantnom zahvatu pod lokalnom anestezijom. Ovisno da li se implantat ugrađuje u donjoj ili gornjoj čeljusti nakon 3 do 6 mjeseci može se krenuti u postupak izrade protetskog nadomjestka na implantatu.

Pacijenti koji održavaju dobru oralnu higijenu i brinu se o svojim novim zubima, mogu sačuvati svoje implantate dugi niz godina.

Mini implantati

Mini implantati se preporučuju u slučajevima gdje je potrebna dodatna stabilizacija totalne proteze u donjoj čeljusti ili gdje je kost donje čeljusti nedostatna za ugradnju standardnih implantata. Ova manja verzija standardnog implantata je izrađena od istog materijala – legure titana i izgledom podsjeća na vijak. Mali prsten poznat kao ‘O’ prsten se nalazi na vrhu koji djeluje kao snažan temelj za restauraciju.

Mini implantati se postavljaju brzo i nakon toga slijedi postava totalne proteze – sve u istom danu. Oni su i izbor za ljude koji ne žele složeniji postupak ugradnje standardnih implantata. To je minimalno invazivni postupak koji se obavlja pod lokalnom anestezijom.

Mnogi ljudi su u stanju jesti mekanu hranu na dan svog postupka.